Prof. Dr. Erdal KALKAN Tebrik Mesajı

Böylesine nadide bir amaç doğrultusunda kurulan bu değerli derneğimiz için, siz değerli hemşehrilerimi ve gönül dostlarımı kutluyorum.

Sevgi ve karşılıklı saygı ile bir arada yaşamanın, birlikte geleceğe yürümenin, birlikte hareket etmenin, önemi herkesin malumudur.

Derneklerimiz katılımcılığın, çoğulculuğun, beraberliğin, demokrasinin vazgeçilmez unsuru, dinamik, çalışkan toplumların amaçlarını dile getiren en önemli kuruluşlardır.


Bu tür kuruluşlar bizler için çok önemlidir. Bu kuruluşlar, insanlar arasında birlik ve beraberliğin köprüsüdür.

Birlik ve beraberlik her şeyin ilacıdır. Bu tür kuruluşlarının tek amacı birlik ve beraberlik çatısı altında dayanışma ve yardımlaşmadır. Birlik ve beraberlikle çözülemeyecek hiçbir konu ve aşılamayacak hiçbir engel yoktur.


Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, ülkemizin her yerinde, ve diğer dünya ülkelerinde çok değerli görevler ve işler yapan, tüm Ereğli’li ve Ereğli’ye gönül vermiş vatandaşlarımızın ERKONSİAD ismi altında başarılı işlere imza atacağından hiç şüphem yoktur.

Derneğimizin insanların demokratik sesi olacağına, çokluğun sesi doğrultusunda, birlik ve beraberlik içinde güzel ve başarılı çalışmalar yapacağına, bölge insanlarımızın huzuru, mutluluğu, çalışma arzuları, maddi, manevi sorunlarına en pratik, en uyumlu, ve en hızlı şekilde çözüm arayacağına, gerek iş dünyasında, gerek sosyal dünyada ayrım gözetmeksizin birbirlerine destek olacağına, doğruluğun ,haklılığın dışına asla çıkmayacağına, güzel olan her şeyin yanında olacağına inancım tamdır.

 Aynı çatı altında toplanarak, hiçbir siyasi görüş gözetmeksizin beraberce çalışarak başarılı hizmetlere imza atacağınızdan eminim.

Bu güzel tablo karşısında mutluyuz ve başarılı çalışmalarımızın olacağından umutluyuz.
Bizler de her zaman siz değerli hemşehrilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.


Bu duygu ve düşünceler ile; Ereğli’li tüm hemşehrilerimizin ve Ereğli’ye gönül vermiş tüm gönül dostlarımızın en yüksek değerde, en iyi kalitede yaşaması için, paylaşma ve dayanışma arzusu ile kurulmuş, bu değerli derneğimizin hayırlara vesile olmasını, canı gönülden temenni ederim.


Prof. Dr. Erdal KALKAN




Prof. Dr. Erdal KALKAN kimdir?

Konya Ereğli’de 1962’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini burada tamamladıktan sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1985’te mezun oldu.

Ankara Etimesgut Sağlık Ocağında zorunlu hizmetine başladı. Ankara Yeşilevler Sağlık Ocağında sorumlu tabip olarak görevini 1987 tarihine kadar sürdürdü.

Selçuk Üniversitesi Nöroşirürji Anabilim Dalı araştırma görevliliği sınavını kazanarak 1992’de “İntrakranial Anevrizmalar” isimli tezini verip Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı oldu. Konya Devlet Hastanesi’nde 1992-1994 tarihleri arasında Nöroşirürji Uzmanı olarak çalıştı.

Eskişehir Hava Hastanesinde 1993’te kısa dönem olarak askerlik yükümlülüğünü tamamladı.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı’nı 1994 yılında kurarak 1997 yılına kadar Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü.

1997 yılında İngiltere’nin Liverpool şehrinde Walton Hospital ve Pain Research Instıtute’de “Ağrı Cerrahisi ve İleri Nöroşirürjikal Girişimler” üzerine 4 ay süreyle çalışmalarda bulundu.

Ailevi nedenlerle üniversiteden ayrılarak 1997-2004 yılları arasında Konya Numune Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanlığı, klinik sorumluluğu, başhekim yardımcılığı, acil servis sorumluluğu gibi görevlerde bulundu.

Konya Numune Hastanesi Acil Servis’ten sorumlu Başhekim Yardımcılığı görevi sırasında Konya Valiliği’nce takdirname ile ödüllendirildi.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Nöroşirürji Kliniğine 2004 yılında yardımcı doçent olarak atandı.

Ege Üniversitesi Nöroşirürji Kliniği Spinal Cerrahi Biriminde (Prof.Dr.Mehmet Zileli) 2006 yılında 3 ay süreyle fellow olarak çalıştı.

2007 yılında doçent ünvanını almış olup 2013 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde profesör kadrosuna atanmıştır. Fakülte kurulu ve yönetim kurulu üyelikleri yapmıştır.

2011 yılında başlamış olduğu Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2016 yılında mezun olmuştur.

TNDer, World Spine Society, NASS, Türkiye Beyin Araştırmaları ve Sinir Bilimleri Derneği üyesidir. Türk Nöroşirürji Derneği 23.Bilimsel Kongresi Özenli Türkçe Birincilik Ödülü, Prof. Dr. Hamit Ziya Gökalp Genç Nöroşirürjiyen Teşvik 3.lük Ödülü’nü almıştır.

Yurtdışı hakemli dergilerde 50, yurtiçi hakemli dergilerde 48 bilimsel çalışması yayınlanmıştır. Yurtdışı 7 yurtiçi 7 kitapta bölüm yazarlığı yapmıştır.

Uluslararası toplantılarda 20, ulusal toplantılarda 110 bildirisi sunulmuş olup farklı bilimsel toplantılarda çok sayıda düzenleme kurulu üyeliği ve konuşmacı olarak yer almıştır.

Mayıs 2013’ten beri yürütmekte olduğu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi bölüm başkanlığı görevinden Temmuz 2017 tarihi itibariyle emekliye ayrılmıştır. Halen Konya Medova Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Merkezi Başkanlığı’nı yürütmektedir.

Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.