Sema Kavak Tebrik Mesajı

1976 Ereğli doğumlu olup, ilk, orta ve lise eğitimimi orada tamamladım. Ardından, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji bölümünden Psikolog unvanıyla mezun oldum. Üniversite ikinci sınıfta çocuklarla çalışmaya başladım. Çocuklarla çalışmalarımda daha etkili olabilmek adına Türk Psikologlar Derneği tarafından düzenlenen Gelişimsel Değerlendirme yapabilme - Test Uygulama- ve Psikolojik Gözlem değerlendirmesi yapabilme yetki belgelerini aldım. Bu belgelerin aktif kullanımı adına çocukla daha yakın olabilmek adına Oyun Terapisi Uygulama Seminerlerine katıldım.

Çocukla çalışmak, eğitim hayatımın hedef planıydı ancak Ankara Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Psikiyatri kliniğinde staj yaptığım dönemde, isteğimin haklı gerekçelerini gördüm. Psikosomatik hastalar ve Kapalı Grup Terapisi sürecinin gözlemlendiği bu dönemde “ağaç yaş iken eğilir” sözünü içimde hissettim. Belli yaşlardan ve yaşanmışlıklardan sonra bazı şeyleri düzeltmek, önlemler almak imkânsız olmasa bile çok zordu... Oysaki doğuştan ya da sonradan bazı nedenlerden dolayı akranlarından anlamlı bir farklılığa sahip çocuklarda yapılabilecek çok şeyin olduğunu gördüm ve en önemlisi de erken tanılamanın, uzman görüşünün ve ehli ellerin bu çocuklar üzerindeki etkisini görüp de bu dinamiğin bir parçası olmak tam da hayalimdi…

Bu hayal doğrultusunda uzun süre özel kurumlarda aktif bir çalışan ve idareci olarak görev yaptım. Çalışan kısmını lisans eğitimi, sertifikalar ve tecrübelerle tamamlayabilirken, idarecilik kısmında da yetkin olabilmek adına başvurduğum Ankara Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Teftişi Yüksek Lisans Programına kabul edildim.

15 yıl boyunca özellikle akranlarından gelişimsel, davranışsal, bedensel, işitsel ve zihinsel anlamda farklılıklar gösteren çocuklarla ve aileleriyle çalıştım. Özellikle bu dönemde çocukların gelişimsel değerlendirmeleri, uygun eğitim programının oluşturulması ve aile eğitimleri üzerine çalışmalarda bulundum. Bu çalışmalarda daha başarılı sonuçlar elde edebilmek için Psikoterapi alanında yüksek lisansımı tamamlayıp Psikoterapist unvanını aldım. Böylece Bireysel, Grup, Kadın, Erkek, Çocuk ve Aile ile yapılandırılmış çalışmalarım hız kazandı.

Ancak bizim mesleğimizde hiçbir zaman eğitime dur demek gibi bir lüksünüz olamıyor. İnsanlar, ihtiyaçlar, sistem değiştikçe; uyguladığınız teknikler yöntemler de değişiklik göstermek zorunda. O yüzden sistemin bir dayatması gibi algılanan son dönemin popüler Aile Danışmanlığı eğitimlerine katılarak bir psikolog psikoterapist olarak Aile Danışmanı unvanını da aldım.

Uzun yıllar Ankara’da yapmış olduğum çalışmalara 2009 yılı itibariyle Konya’da devam ediyorum. Bu süre içerisinde evli ve bir çocuk annesi olmanın getirdikleriyle beraber; ailelerle yapmış olduğum yoğun çalışmaların sonucunda da, aile hayatı ve çocuk yetiştirmede özellikle anne babanın, eşler olarak birbirinin her anlamda ihtiyacını giderebilmeleri ile doğru orantılı olduğunu gördüm. Bu yüzden aktif ve sağlıklı bir cinsel hayatın, aile huzuruna ve dengesine katkısını Cinsel Terapi eğitimleri sayesinde Cinsel Terapist olarak ortaya koyduğuma inanıyorum.

Buraya kadar anlattıklarım hep iş ve meslek hayatıma dair gelişmelerdi. Hobiler, sosyal çalışmalara gelince… Üniversitede öğrenci iken TEMA, LÖSEV gibi sosyal projelere destek vermeye başladım… mezuniyet sonrası kadın ve çocuk çalışmaları için bir siyasi partinin kadın kollarında aktif görevde bulundum. Siyaset Akademisinin ilk mezunlarındanım. Çalışmalarıma olan inancımla 2009 yılı yerel seçimlerde belediye meclis üyeliğine aday koyuldum ancak sosyal çalışmalar ile siyasi çalışmalar arasında ki fark siyasetten uzaklaşmama neden oldu. Ancak kadın ve çocuk destek projelerinde, dernek, klüp çalışmalarında gönüllü olarak hizmet vermeye devam ediyorum.

Son üç yıldır gazetede köşe yazarlığı ve dergilerde herkesle paylaşma fırsatı bulduğum yazılar yazıyorum. Özel gruplarla çok keyifli ve dinamik seminerlere konuşmacı olarak katılıyorum. Fotoğraf çekmek son dönemlerde edindiğim yeni hobilerimden.


Sema Kavak Danışmanlık Hizmetleri

Şerafettin Caddesi Hekimoğlu İş Merkezi Kat:1 No:113 Karatay / Konya