Hemşehrimiz Edip Yıldız'a başarılar dileriz

Ereğlili hemşerimiz DSYB yönetim kurulu başkanı Edip Yıldız, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı.

DSYB yönetim kurulu başkanı Edip Yıldız, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Konya DSYB yönetim kurulu başkanı Edip Yıldız, Konya’nın başarısını ülke geneline yayabilmek amacıyla 17 Ağustos 2017 tarihinde yapılacak olan, hayvancılık politikalarının oluşturulmasında önemli rol oynayan Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Edip Yıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de tarım ve hayvancılık stratejik öneme sahiptir. Anadolu insanı 1800 yıllardan itibaren daha yoğun bir şekilde savaşlara maruz kalması sebebiyle uzun yıllar hep varlık yokluk mücadelesi vermiştir. Bizi savaşlarla, darbelerle oyalarlarken Avrupa sanayide olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da mesafe aldılar. Ancak 2002 yılında başlayan reform hareketleri her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık alanı da nasibini aldı. Avrupa’nın 1800’lü yıllarda başlamış olduğu hayvan ıslahı projeleri ve konuyla ilgili kurumların kurulmasına ülkemizde 1990 yıllarda başlanabildi. Ancak Anadolu insanın fedakarlığı ve sivil toplum kuruluşlarımızın azimli çalışmaları sonucunda önemli başarılar elde edildi. Anadolu'da özellikle Konya tarım ve hayvancılık konusunda rüştünü ispatladı.Konya’nın başarısını ülke geneline yayabilmek amacıyla 17 Ağustos 2017 tarihinde yapılacak olan, hayvancılık politikalarının oluşturulmasında önemli rol oynayan Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanlığına aday oldum"