Dr. Ali Talip Özdemir Tebrik Mesajı

Sevgili evladım Ali Süzgün. Kurmuş olduğun bu dernek dünya döndükçe devam etsin inşallah..

Dünya üzerinde yaşayan hemşehrilerimize yönelik olması nedeniyle bu derneğin ilk ve tek olduğunu düşünüyorum. 

Çocukluğundan beri seni ve aileni yakından tanıyorum. Başarılı olacağına inancım tamdır. 

HERZAMAN YANINDAYIZ EVLADIM, İNŞALLAH HAYIRLARA VESİLE OLSUN..


Ali Talip Özdemir Kimdir ?

 1953 yılında Konya'nın Ereğli ilçesinde dünyaya gelen Dr. Ali Talip Özdemir, 1977 yılında Makine Mühendisi olarak mezun oldu yüksek lisansını yaptı .Doktora çalışmasını İstanbul’un su kaynakları konusunda yapan ÖZDEMİR  1987 yılında Makine Yüksek Mühendisi oldu.

Yüksek lisans öğrenimini yaptığı dönemde siyasete yakın ilgi duyan Ali Talip Özdemir, Konya-Ereğli'den Belediye Baskanı seçildi. İki dönem Ereğli Belediye Baskanlığı görevini sürdüren Özdemir, 1987 genel seçimleri için bu görevinden ayrılarak, Konya Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Milletvekili olduktan sonra bir süre Turgut Özal döneminde ANAP Genel Baskan Yardımcılığı görevinde bulunan Ali Talip Özdemir, TBMM'de kurulan Çevre Arastırma Komisyonu Baskanlığı'na getirildi.

1991 yılında kurulan kabinede Çevreden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Ali Talip Özdemir, Çevre Bakanlığı'nın kurulmasıyla da ilk Çevre Bakanı ünvanına sahip oldu.

1992 yılında yapılan ara yerel seçimlerde İstanbul - Bakırköy Belediye Baskanlığı'na aday olan ve seçilen Ali Talip Özdemir, iki dönem bu görevini sürdürdü. Bakırköy Belediye Baskanlığı yanısıra Marmara ve Boğazlar Belediyeleri Birliği Baskanlığı'nı da yürüten Ali Talip Özdemir, Avrupa Belediyeler Birliği üyesi oldu. 1995 erken genel seçimlerde İstanbul'da milletvekili seçilen Ali Talip Özdemir, ANAP ve DYP'den olusan 53. Hükümetinde Basın ve Enformasyondan sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı.

11 Ocak 2003 tarihinde yapılan Anavatan Partisi 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Anavatan Partisi Genel Başkanı oldu.